Specialisaties

De kracht van de behandeling, revalidatie en begeleiding van de patiënten en (top-) sporters binnen Groepspraktijkthijs vindt zijn basis in onze manuele aanpak en de 1-1 behandelsessies.

Om een up-to-date behandelprotocol te kunnen aanbieden, blijven wij onze kennis en kunde uitbreiden. Al onze therapeuten volgen de nodige specialisatie opleidingen en blijven op zoek naar innoverende behandel methodes. Allemaal in functie van een aangename en doeltreffende behandeling. Bovendien vullen de therapeuten elkaar hierbij aan, om uw behandeling te optimaliseren.

(Top-) sportbegeleiding

Sporter of topsporter, allemaal hebben ze dezelfde doelstelling: winnen! Hiervoor moet je trainen: conditie, techniek, tactiek, kracht, ... en dan presteren.

Meer info

Revalidatie

De huidige evolutie binnen de gezondheidszorg om revalidaties (post operatief, post traumatisch, CVA, na een hartaanval, enz... ) te centraliseren in daarvoor ingerichte revalidatiecentra is voor heel wat patiënten een meerwaarde.

Meer info

NST

NST (NeuroStructural integration Technique) is een behandelmethode die werd ontwikkeld door Dr. Michael Nixon-Livy.

Meer info

ESB®

ESB® is een op zichzelf staande vorm van zachte manipulatietherapie, die streeft naar het harmoniseren van energie door de verschillende lagen van het lichaam heen, met inbegrip van bot-, spier- en zenuwweefsel.

Meer info

Applied kinesiology

Applied kinesiology (AK) is een systeem om aan de hand van spiertesten de onevenwichten in het bewegingsapparaat, de relaties tussen deze onevenwichten en de klachten van de patiënt op te sporen.

Meer info

Geintegreerde technieken de bakker

Deze behandelmethode ontwikkeld door Frank De Bakker is gebaseerd op de anatomie van het menselijk lichaam.

Meer info

Myofasciale therapie

Met myofasciale therapie behandelen we pijnen en functiestoornissen die veroorzaakt worden door verkeerd functioneren van spieren.

Meer info

Manuele Therapie

Manuele therapie is een uitbreiding op de kinesitherapie. Bij kinesitherapie wordt er lokaal gewerkt, in de manuele therapie kijken we meer naar de onderlinge relaties tussen de verschillende onderdelen van het lichaam.

Meer info

Manuele fascia therapie

“Fascia” is het bindweefsel waarmee heel het lichaam doorweven is. Fascia speelt een belangrijke rol in het lichamelijk en geestelijk functioneren.

Meer info

Manuele lymfedrainage ad modum Vodder

Lymfedrainage is een natuurlijk proces dat autonoom door het lichaam wordt uitgevoerd.

Meer info