Raf Crijns

Raf Crijns

Osteopaat D.O. - Causopractor DCP

raf@crescente.be

Afspraak maken

Biografie

In 2004 studeerde Raf af als Licentiaat in de Kinesitherapie aan de PHL (Provinciale Hogeschool Limburg).

Gedreven om elk individu optimaal te behandelen en te begeleiden heeft Raf heel wat specialisatie opleidingen gevolgd. Zo behaalde hij in 2011 het diploma in de Osteopathie - Osteopaat D.O. (FICO) en werd hij Causopractor DCP in 2020. Maar, de zoektocht naar een optimale behandeling van iedere patiënt is hierbij niet voorbij.

Raf maakt deel uit van Groepspraktijkthijs sinds januari 2013, in de zomer van 2018 trok hij de deur van Groepsam in Bree achter zich dicht, om zich volledig te richten op de verdere ontwikkeling van Groepspraktijkthijs. Eind 2023 resulteerde dit in de naamsverandering en werd Groepspraktijkthijs, Crescente.

"Remember this your lifetime through.
Tomorrow, there will be more to do.
And failure for all who stay with some succes made yesterday.
Tomorrow you must try once more and even harder than before." 

Met een stevige dosis positieve energie streeft Raf er naar voor elke patiënt het maximum uit de behandeling te halen en iedere patiënt op zijn/haar niveau te motiveren om te werken aan herstel en een gezond leven. 

In de begeleiding van topsporters staat deze visie ook centraal. Raf is verantwoordelijk voor de medische omkadering van volleybalteam Tectum Achel (Liga A), is actief betrokken in de omkadering van tennisers, wielrenners, triatleten, dansers van internationaal niveau, maar ook niet professionele sporters krijgen de aandacht die zij verdienen.

Raf heeft een bijzondere interesse in de behandeling en training van ruiters. Binnen de paardensport draagt hij mee zijn steentje bij om ruiters en hun omkadering bewust te maken van het belang van zelfzorg, een topsport benadering in hun streven naar de optimale connectie met hun paard. Zo schreef en werkte hij mee aan onderstaand(-e) artikel en -video.

https://www.osteopaat.vlaanderen/ruiters#:~:text=De%20osteopaat%20verhelpt%20ook%20blokkades,obstakels%20vlot%20te%20helpen%20overwinnen.

https://vimeo.com/804342027/b40e52a4b1

Specialisaties:

  • Equestrian_mindworks 
  • Applied Kinesiology (AK)
  • The immunological warrior (AK)
  • The brain course by Dr. Joe Shafer (AK)
  • Neurostructural integration techniques (NST)
  • ESB practitioner
  • Geïntegreerde technieken volgens de Bakker (Methode de Bakker)
  • Craniosacraal therapie
  • Taping (Klassiek, kinesiotaping, dynamic taping, ...)
  • ...