Crescente BV

Zoals u reeds hebt kunnen vast stellen werd Groepspraktijkthijs, omgedoopt tot Crescente. Een naamswijziging drong zich om verscheidene redenen op. We willen voor de patiënten en therapeuten een kader neerzetten, waaruit duidelijk is waar wij als praktijk voor willen staan.

Crescente staat voor groei en verbinding. Op een positieve manier, met respect voor ieders individuele noden en beperkingen, zal elke therapeut van ons team de patiënt ondersteunen in haar of zijn zoektocht naar gezondheid en/of topprestaties. 

Maar we willen voor onze therapeuten een veilige thuishaven bieden, waarin zij kunnen groeien en ontwikkelen. We streven naar samenwerkingsverbanden over de praktijkgrenzen heen, intra- en interdisciplinair. Dit is noodzakelijk om in de huidige samenleving te weerstaan aan de druk en "ratrace", om zo aan de best mogelijke vorm van gezondheidszorg te kunnen doen.

 

Hoe het begon?

De praktijk werd opgestart in 1979, aanvankelijk op een bescheiden niveau en voornamelijk gericht op sportmensen, kinesitherapeuten waren toen nog “de masseurs”. Mens en maatschappij evolueren, de opleidingen zijn ondertussen hertekend, kinesitherapeuten worden veel beter opgeleid en de bijscholingen zijn talrijk. Mede dankzij een opleiding osteopathie en talrijke bijscholingen kreeg de praktijk steeds meer inhoud bij de behandeling van klachten aan de wervelkolom en het bewegingsapparaat in het algemeen. Daardoor groeide de praktijk en de eerste medewerkers kwamen om het vele werk aan te kunnen.

Kinesitherapie en Osteopathie hebben een vaste plaats verworven in de moderne maatschappij. Ondanks het feit dat beide disciplines steeds meer onder druk komen te staan van “evidenced based guidelines” gaat de ontwikkeling van beide beroepen gestaag verder. De mensen hebben de weg naar de praktijk gevonden en weten stilaan waarvoor ze willen komen. Immers, het behouden van een goede gezondheid is steeds belangrijker geworden in de moderne wereld. Onze praktijk heeft zich uitgebreid. Van solo naar een groep was geen simpele “beweging”, het vraagt organisatie en communicatie maar onze flexibiliteit is groter, zowel voor de patiënt als voor de collega's, beschikbaarheid en een garantie op een bredere waaier aan specialisaties.